Stoelverwarming in de auto: een genot voor iedereen

Stoelverwarming in de auto: een genot voor iedereen

Velen zullen er nauwelijks bij stil hebben gestaan en stoelverwarming afdoen als overbodige luxe, maar veel mensen die het ervaren hebben, willen niets anders meer. Bovendien is het gewoon voor iedereen bereikbaar. Wie dacht dat deze extra alleen voorbehouden is aan rijken en grote zakenauto’s, heeft het mis. In iedere auto – groot, klein, luxe of kaal – kan stoelverwarming voor een redelijke prijs geleverd of ingebouwd worden.

1) Stoelverwarming laten inbouwen

Heb je in een (andere) auto gezeten met stoelverwarming en ben je verslaafd geraakt en wil je het nu ook in je eigen auto? De fijnste, meest voor de hand liggende oplossing is dan om dergelijke verwarming in te laten bouwen door een dealer, monteur of specialist. Onder de bekleding van de auto wordt dan in de zitting en de rugsteun een elektrisch verwarmbare mat geplaatst.

‘Af-fabriek’ lederen stoelen zijn vaak al voorbereid op (inbouw van) verwarming, maar ook stoelen met stoffen bekleding kunnen hier gewoon van voorzien worden. De prijzen verschillen en zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de aanbieder, de opties (aantal verwarmingsstanden bijvoorbeeld) en de kwaliteit van het materiaal (teflon vs carbon). Ga je voor een mooie, maar redelijk basic oplossing, dan kun je voor twee stoelen al klaar zijn voor 400 euro.

2) Zelf inbouwen

Een groot gedeelte van de kosten van het inbouwen van de verwarming wordt bepaald door het arbeidsloon. Per stoel is de monteur toch wel zo’n twee uur bezig. Als je echter een beetje handig bent en je kunt het gewoon zelf doen, dan bespaar je al snel de helft.

3) Verwarmingsmatjes óp de stoelen

Mocht je het toch allemaal net iets te prijzig of teveel gedoe vinden, dan zijn er ook losse verwarmingsmatjes op de markt die je gewoon op/aan je stoelen bevestigt. Het ziet er misschien wat minder fraai uit, maar je bent wel snel klaar – met wat elastische banden en een stekker in de 12V-uitgang van je auto – en het hoeft niet veel meer te kosten dan een paar tientjes per stoel.

4) Auto met stoelverwarming

Je kunt ook gewoon meteen een auto met stoelverwarming kopen. Als je net een nieuwe auto hebt gekocht natuurlijk niet echt een optie, maar mocht het wel zo ver zijn, dan kun je dit altijd even in je optielijst aanvinken. Het hoeft er niet per se duurder op te worden en mocht de rest van de auto ook ‘kloppen’, dan is het natuurlijk een mooie bonus.


TradeVision Automotive

Heeft u een vraag omtrent de mogelijkheden van achteraf montage van bijv. stoelverwarming of een pneumatische lendensteun neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens:

TradeVision Automotive

Proostwetering 24m

3543AE UTRECHT - LEIDSCHE RIJN

Telefoonnr.: 030-241 2032